Меню сайту

facebook zip

navchannya2

bezpeka ditei v inerneti baner

123

Статистика переглядів

Сьогодні: 9

Вчора 67

За тиждень: 251

За місяць: 1628

Всього: 91113

«Робінзон – 2019»

robinson26 лютого 2019 р. в актовій залі обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді зібралися юні поціновувачі пригодницької літератури. Цього дня керівник гуртків Євгеній Копилець провів для вихованців пізнавально-розвивальну гру «Робінзон – 2019», приурочену до 300-річчя виходу в світ безсмертного твору Даніеля Дефо. 

У конкурсі «Вірю – не вірю» команди змагалися у знанні історії твору, його впливу на світову та вітчизняну культуру (а ви знаєте, що Робінзона Крузо малював Тарас Шевченко?). Конкурс «Пересічні-екзотичні» був покликаний виявити «американців за походженням» серед звичних рослин (не лише картопля, а й кукурудза, соняшник, квасоля, перець – так-так, усі вони звідти!). У конкурсі «Морський словничок» учасники шукали відповідність між морськими термінами та їхнім тлумаченням (виявляється, кішка – це невеликий 4-лапий якір, а банка – мілина у морі!). 
Також юні туристи та краєзнавці спостерігали за перевтіленням Пірса Броснана з агента 007 у Робінзона Крузо, порівнювали Робінзонів у фільмі Одеської кіностудії та франко-англо-канадському проекті компанії Arte France. А капітани ще й поспілкувалися зі своїми командами без слів, пантомімою, як свого часу Робінзон із П’ятницею. 
За підсумками гри лідерами виявилися команди гуртків «Пішохідний туризм» (керівник Сергій Кожух) та «Історичне краєзнавство» (керівник Ріта Коросташова), другу сходинку п’єдесталу посіла команда гуртка «Географічне краєзнавство» (керівник Євгеній Копилець), а третю – команда гуртка «Екологічне краєзнавство» (керівник Наталія Порубай).

Євгеній Копилець, керівник гуртків

 

Повернутися...